Voorkom zwerfafval bij jou in de buurt

Zwerfafval is één van de grootste ergernissen in de stad. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu.

Niet iedereen gooit afval netjes in de afvalbak. Ook worden vuilniszakken naast containers gezet. Het zwerfafval dat niet in de afvalbak terecht komt, bestaat vooral uit weggegooide of achtergelaten blikjes, petflesjes, patatbakjes, snoepverpakkingen, sigarettenpeuken en kauwgom. Ook zakken die naast de afvalcontainers gezet worden veroorzaken zwerfafval, doordat ze worden opengescheurd door meeuwen of ratten waardoor het vuil wegwaait.

Wat doet de gemeente?

Gemeente Lenteveld zorgt voor voldoende afvalbakken op straat en maakt ze op tijd leeg. Ook wordt de openbare ruimte elke dag schoongemaakt. De gemeente doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er minder afval op straat terecht komt. Bijvoorbeeld door informatie te geven over afval aan alle bewoners van Lenteveld. En door kinderen van alles te leren over afval en mensen die willen helpen om de stad schoon te maken schoonmaakspullen te geven.