Doe mee aan het NK Tegelwippen!

Van 21 maart tot 31 oktober 2023 vindt het NK Tegelwippen plaats. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Zorg dat Lenteveld in de top drie komt.

Lenteveld doet dit jaar voor de tweede keer mee aan deze wedstrijd. Inwoners en de gemeentelijke organisatie trekken hierin samen op! Lenteveld doet mee bij de middelgrote gemeentes. De wedstrijd is eenvoudig. De gemeente die de meeste tegels wipt wint. De top drie moet Lenteveld kunnen halen. De gemeente maakt de openbare ruimte groener. Door tegels in de tuin te vervangen door groen werken inwoners mee. Tegelstand - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl) houdt het aantal gewipte tegels bij.

Hoe werkt het?

  • Maak een foto van de tegels die u eruit gaat halen;
  • Haal de tegels eruit en zet er beplanting in;
  • Maak een foto van de nieuwe situatie;
  • Ga naar NK tegelwippen Tegelstand - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl) en meldt het aantal gewipte tegels aan;
  • Lever de tegels gratis in bij de Milieustraat.

Welke acties zijn er in 2023?

Aftrap op 25 maart met gratis boompjes

Lenteveldse BIJzaken en de gemeente geven 25 maart op het Rond het startschot voor tegelwippen in Lenteveld. Tussen 10 en 14 uur deelt Lenteveldse BIJzaken uur op het Stadsplein gratis bomen uit. U mag vijf boompjes meenemen. De boompjes zijn nog klein. U kunt ze prima op de fiets meenemen. Er zijn verschillende soorten. Wees er snel bij, want op is op. Het is leuk als u een foto meeneemt van de plek waar u de boompjes gaat poten. Heeft u voor de aftrap tegels gewipt? Neem daar dan een foto van mee. Het moeten wel tegels in uw eigen tuin zijn. Tegels uit de openbare ruimte moet u laten zitten. Meldt het aantal gewipte tegels op Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl) . Wilt u tegels die u hebt gewipt kwijt? Bij het busstation op de Bloemenallee staat een Big Bag. Daar kunt u de tegels kwijt.

Tegeltaxi rijdt 4 keer

De taxi haalt tuintegels thuis bij u op. Voor de tegels moet wel groen in de plaats zijn gekomen. U moet de tegels ook hebben doorgegeven op de website van het NK Tegelwippen. De tegeltaxi rijdt dit jaar op 19 april, 31 mei, 6 september en 11 oktober.